Обвинените за бежанския бунт в Харманли вече 21

Обвинените за бежанския бунт в Харманли вече 21
Обвинените за бежанския бунт в Харманли вече 21 / Дарикнюз, архив

21 са вече бежанците срещу които има повдигнати обвинения за безредиците в бежанксикя лагер в Харманли, станали в края на месец ноември.

Районна прокуратура - Харманли привлече като обвиняеми още трима бежанци за безредиците в лагера. Това са двама афганистански граждани и един иракчанин, за които има доказателства, че са участвали в размириците.

Срещу тримата е повдигнато обвинение за хулиганство, съпроводено със съпротива срещу орган на властта и отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост. Двама от обвиняемите са с взета мярка за неотклонение „подписка“, а третия, който е непълнолетен – на 16 г., е с мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

По същото дело като обвиняеми са привлечени още 18 афганистански граждани. 15 от тях са с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“, потвърдена от Окръжен съд - Хасково, а останалите трима, които са непълнолетни са с наложена мярка за неотклонение „Под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая“.

Разследването по делото продължава, като се очакват заключенията на назначените от Районна прокуратура - Харманли седем съдебно-медицински експертизи, както и съдебно-оценителната експертиза за стойността на имуществените вреди, нанесени по време на безредиците в бежанския лагер в Харманли.