/ МВР
Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем и задържа 27-годишен български гражданин за опит за контрабанда през ГКПП "Капитан Андреево" в Турция на марихуана за 36 960 лева, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Хванаха 100 кг контрабанден хероин за над 9 млн. лв. на „Капитан Андреево”

Трафикантът на 9,240 кг от наркотичното вещество е пътувал с лек автомобил, като в акцията по разкриване на случая са участвали служители от ГД "Гранична полиция" и от ГД "Митническо разузнаване и разследване".

МВР

МВР

Управляваният от обвиняемия лек автомобил пристигнал на 16 септември, около 11:00 часа на граничния пункт. Той пътувал сам в колата в посока от България към Турция. Автомобилът е бил селектиран за щателна митническа проверка.

Откриха около 3 кг марихуана в акумулатор на „Капитан Андреево” (СНИМКИ)

С рентгенова апаратура и при последващ физически контрол, във фабрична кухина между тапицерията и тавана на колата са били открити 26 полиетиленови плика. Те съдържали зелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на марихуана.

МВР

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа. Днес Окръжната прокуратура ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.