Младежко самоуправление, Димитровград
Младежко самоуправление, Димитровград / Дарик радио-Хасково
Младежи управляват за един ден Община Димитровград
93545
Младежи управляват за един ден Община Димитровград
  • Младежи управляват за един ден Община Димитровград
10 младежи управляват община Димитровград днес, като кмет за един ден е председателят на Общинския ученически парламент Радослав Стефанов, единайсетокласник в Професионалната гимназия. Традиционно на 9 май е Ден на ученическото самоуправление- инициатива, която администрацията осъществява заедно с младежкия парламент повече от 6 години. С оперативка стартира работният ден днес за младежкия кмет Радослав Стефанов. Заедно с титуляра на поста Иво Димов той провери приходната част на бюджета и актуалните постъпления от „Общински пазари“. Похарчихме малко пари, пошегува се Радослав, като уточни, че заедно с Иво Димов са се погрижили и за трудовите възнаграждения на заетите в администрацията.

Младежко самоуправление, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Постът на председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева зае десетокласничката от хасковската езикова гимназия Мила Римпопова. Зам.-кмет с Яшо Минков е Калина Кръстева.

Младежко самоуправление, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Тази сутрин учениците бяха посрещнати в общината от секретаря Венета Стоименова, която ги запозна с титулярите на съответните длъжности. Никол-Валери Димитрова днес е директор "Европейски и национални програми и проекти, хуманитарни дейности", Теодора Божева – началник на отдел "Хуманитарни дейности", Кристиян Нейков - главен експерт "Хуманитарни дейности", Жаклин Добрева - главен експерт "Административни дейности", Яница Георгиева – старши-специалист "Инвестиционна дейност, околна среда и води", Джесика Стойчева - старши инспектор "Инвестиционна дейност, околна среда и води", Тончо Тенев - старши експерт "Общинска собственост, стопанска дейност, сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка". Младежите сами са посочили длъжностите, които искат да изпълняват за ден в администрацията, уточниха от общината. На пресконференция утре те ще споделят впечатленията си и ще получат специални сертификати за участието си в Деня на младежкото самоуправление.

Младежко самоуправление, Димитровград
Дарик радио-Хасково

Заелите ръководните постове се включиха заедно с кмета Иво Димов, председателя на местния парламент Гергана Кръстева и заместник-кмета Яшо Минков и в честванията по повод Деня на Европа и Ден на победата.

Младежкият кмет на Димитровград Радослав Стефанов и председателят на местния парламент за един ден Мила Римпопова чуйте в приложения файл.