/ Красимир Чанов, Личен архив
Красимир Чанов- и диригент и рибар
97994
Красимир Чанов- и диригент и рибар
  • Красимир Чанов- и диригент и рибар
Риболовът е хоби за диригента на димитровградския представителен общински хор и детския духов оркестър Красимир Чанов близо половин век. Интересът му и към музиката и към риболова се родили, когато бил 6-годишен.

С днешна дата определя риболова, като любов и релакс, а ако трябва да го оприличи на музикален жанр, избира чилаут. Разказва, че в последните години е изкушен основно от улов на хищници, а тъй като сам не консумира риба, най-често пуска хванатата отново във водата. Гордее се с 50-килограмов сом и щуки с впечатляващи размери.

Красимир Чанов
Красимир Чанов, Личен архив

За съжаление, много често, когато с приятели отидем на риболов, други преди нас са оставили купища отпадъци, които почистваме. А когато посетим същото място отново, то пак е потънало в боклуци, коментира Краси Чанов.

Красимир Чанов
Красимир Чанов, Личен архив

В димитровградските културни среди той е известен с дългогодишната си работа, като музикален педагог. Роден е в Димитровград на 25 юни 1964 г. Завършва средно музикално училище със специалност „Кларинет“ в Стара Загора, Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив с профил „Музикална педагогика и оркестрово дирижиране“, както и Тракийския университет със специалност „Информатика“.

От 1992 г. до днешна дата е преподавател по кларинет, теоретични дисциплини и информатика в СУ „Васил Левски”. През 1994 г. е удостоен с наградата „Учител на годината“, а през 2017 г.- с тази за култура на община Димитровград.

Красимир Чанов, награда "Деец на културата", Димитровград
Дарик радио, Хасково, Архив

Дълги години е бил част от състава на Забавно-духовия оркестър, а в момента с общинския дамски хор репетират за участие в мащабната продукция „Набуко“ на операта в Стара Загора, чиято премиера предстои.

Красимир Чанов
Дарик радио, Хасково, Архив

Защо човек, чиято работа е музиката, избира за свое хоби тишината и уединението на риболова? - чуйте в приложения файл отговора на Красимир Чанов, гост в рубриката „Събеседникът“ от Сутрешния блок на Дарик радио-Хасково, който пожела късмет и наслука на всички по повод днешния Световен ден на риболова.