Димитровград, награди, 24 май
Димитровград, награди, 24 май / Дарик радио
519 учители, 140 възпитатели, 4 212 ученици и десетки дейци на културата и стотици читалищни самодейци празнуват днес 24 май в община Димитровград. На церемонията по повод празника бяха връчени и традиционните награди. За „Деец на културата“ бе отличен музикалният педагог, диригент на общинския хор и ръководител на детския духов оркестър Красимир Чанов. Двама преподаватели от ОУ „Алеко Константинов“ и един от ПМГ „Вазов“ получиха „Учител на годината“.

Димитровград, награди, 24 май
Дарик радио

За начално образование- Петя Миткова, преподавателят в прогимназиален етап по английски език в същото училище Галина Жечева и Живко Желев - от ПМГ "Иван Вазов". Грамоти, плакети и паричната награда от по 500 лв. им бяха връчени от заместник-кмета Яшо Минков и заместник-председателя на ОбС Юлиян Семерджиев.

Димитровград, награди, 24 май
Дарик радио

Сред официалните гости, които поздравиха димитровградчани, бяха народните представители Виолета Желева и Евгения Ангелова, заместник-областния управител Стефка Здравкова и експертът от Регионално управление на образованието-Хасково Христина Боева.

Димитровград, награди, 24 май
Дарик радио

8 основни, 2 средни училища и 3 гимназии има в община Димитровград. За доброто образование на 4 212 ученици в 198 паралелки се грижат 390 преподаватели. 7 са детските градини, разположени в 19 сгради. В тях се отглеждат, възпитават и обучават 1 510 деца на възраст от 1 до 6 години. Обгрижват ги 129 педагози и 140 възпитатели. Специални поздрави заместник-кметът Яшо Минков и заместник-председателят на местния парламент Юлиян Семерджиев отправиха и към всички институции и състави, които работят в сферата на образованието и културата в Димитровград, включително 33 читалища.

Димитровград, награди, 24 май
Дарик радио

В празничната програма днес участваха младежкият гвардейски състав, забавно-духовият и общинският детски оркестър, както и общинският хор.