/ Агенция „Митници“
Опити да бъдат пренесени 785 000 къса контрабандни цигари предотвратиха митничари на "Капитан Андреево" при две отделни проверки на микробус и товарен автомобил, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

Откриха 600 000 къса контрабандни цигари в гипсокартонени плоскости (СНИМКИ)

На 20 януари на пункта пристига микробус с турска регистрация. Шофьорът - турски гражданин, представя документи за превозваната стока - картонени чаши от Турция за Нидерландия.

Агенция „Митници“

Между кашоните с декларирана стока са установени 55 кашона с цигари. Открити са 34 900 кутии - 698 000 къса цигари без български акцизен бандерол. Тютюневите изделия на стойност 219 870 лева са задържани.

По случая се води разследване под надзора на прокуратурата. Шофьорът е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена парична гаранция в размер на 5000 лева и забрана да напуска пределите на страната.

Иззеха голямо количество контрабандни цигари в метални профили на „Капитан Андреево“ (СНИМКИ)

В същия ден, в товарен автомобил, са открити 4350 кутии - 87 000 къса цигари, укрити сред превозвания товар - алуминиеви профили. Превозното средство е пътувало от Турция за Германия.

Цигарите са задържани. На шофьора - турски гражданин, е съставен акт за опит да бъдат пренесени акцизни стоки през държавната граница без знанието и разрешението на митническите органи.