Иззеха безакцизни цигари в Хасково и контрабандни - на Капритан Андреево
Иззеха безакцизни цигари в Хасково и контрабандни - на Капритан Андреево / Снимка: Dariknews.bg, архив и Митница - Свиленград

30 000 къса цигари без бандерол иззеха икономическите полицаи, информираха от пресцентъра на МВР - Хасково. Вчера те са проверили къща на улица „Кооператор” в Хасково, където са пребивавали 37-годишен хасковлия и 33-годишен димитровградчанин, като последният е бил с лек автомобил VW „Бийтъл”. В хода на проверката в колата са открити 10 000 безакцизни къса, а при последвалото претърсване в двора на дома са установени още два мастербокса.

Иззети са с протокол за доброволно предаване, образувано е бързо производство.

Иззеха безакцизни цигари в Хасково и контрабандни  на Капритан Андреево
netinfo

Междувременно митническите служители на ГКПП - Капитан Андреево са открили контрабандни цигари в резервоара за отточна вода на турски автобус, съобщават от Митница - Свиленград. В резервоара за конденз е бил изрязан отвор, през който са били вкарани и укрити впечатляващо количество цигари. С цигари без бандерол се оказал натъпкан и хладилникът на превозното средство и дори аптечката му.  В трите пригодени тайника митническите служители са открили общо 290 кутии цигари, всичките без акцизен бандерол. Цигарите са собственост на шофьора на автобуса, турски гражданин. Автобусът е пътувал по редовна линия от Турция през България за Румъния.

Цигарите са задържани. На собственикът им е съставен акт, като за обезпечаването му са внесени 500 евро.