/ Агенция "Митници"
Митническите служители откриха 42 000 къса контрабандни цигари във фабрични кухини на товарен автомобил с турска регистрация, съобщиха от Агенция "митници".

За четири месеца: Иззеха над 1,1 млн. къса цигари на летищата в страната

Превозното средство пристига на митнически пункт "Капитан Андреево", на 21 юни на път от Турция за Франция. По метода „анализ на риска“ камионът е насочен за сканиране с рентген, при което в товарното помещение са отбелязани подозрителни зони с висока плътност.

При последвалия физически контрол са установени 2100 кутии - 42 000 къса цигари без български акцизен бандерол, укрити в предната стена на хладилното ремарке. На водача - турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците, а тютюневите изделия са задържани. 

,  
Агенция "Митници"

От началото на годината до момента митническите служители на "Капитан Андреево" са задържали над 4 670 000 къса цигари, като само за 22 дни през юни те са над 420 000 къса.

Установени са 143 нарушения, за които са съставени актове по Закона за митниците за контрабанда на цигари. Тютюневи изделия са иззети и от преминали пътници, влизащи в страната от Турция, когато акцизната стока е била над нормата за безмитен внос от две кутии цигари.