/ iStock/Getty Images
Новата 2021 година в Хасково ще бъде посрещната с празнична заря, която ще започне точно в полунощ.

Традиционното новогодишно тържество на площад "Свобода", е отменено заради пандемията и действащите противоепидемични мерки за опазване здравето на хората, съобщиха от Общината.

Във връзка с опазването на обществения ред в новогодишната нощ кметът на община Хасково Станислав Дечев е издал заповед, с която възлага на МВР и охранителните фирми в общината да организират опазването на обществения ред и сигурността на гражданите.

Забранена е употребата на бойно, ловно оръжие и самоделни взривни устройства, както и нерегламентираното използване на пиротехнически средства. Засилен е контролът за безопасност на движението в цялата община.

Пожарната е проверила готовността на противопожарните хидранти, уреди и съоръжения за защита. Задължително е спазването на противоепидемичните мерки.

Кметът Станислав Дечев призовава всички жители и гости на Хасково да бъдат отговорни, да посрещнат Новата година с най-близките си хора и да бъдат стриктни в изпълнението на мерките за опазването на личното и общественото здраве.