Ехо от любов представя Кръстю Кръстев
Ехо от любов представя Кръстю Кръстев / Darik News, Архив
"Ехо от любов" представя Кръстю Кръстев
67643
"Ехо от любов" представя Кръстю Кръстев
  • "Ехо от любов" представя Кръстю Кръстев

Най-новата стихосбирка на поета Кръстю Кръстев “Ехо от любов” ще бъде представена от 17.30 часа днес в димитровградската библиотека “Пеньо Пенев”. Тя включва негови нови стихове, писани основно в последните две-три години, съобщи директорът й Петко Каневски. Чуйте го в приложения файл с още информация и за проявите на дружеството на димитровградските писатели "П. Пенев" по повод Деня на народните будители 1 ноември.

Книгата на Кръстю Кръстев в късния следобед днес ще представи лауреатът на наградата „Пеньо Пенев” от 1986 г. Петър Анастасов, който е и редактор на „Ехо от любов”.

Кръстьо Кръстев е роден на 18 октомври 1935 г. в димитровградското с. Длъгнево. Работил е във вестниците “Хасковска трибуна”, “Димитровградска правда”, “Общински вестник”, “Ориент експрес”, литературния алманах  “Юг” – Хасково. Член е на Съюза на българските писатели. Носител е на Орден “Кирил и Методий” ІІІ степен и на първия “Златен пегас” в Димитровград. Негови стихове са публикувани в централния и местния печат. Издал е “Викай ме по име” (1976), “Среднощен сняг” (1989), “Есенна любов” (1994), “Отвъден знак” (1997), “Щурци глухонеми” (1999), “Глухарчета” (2003), “Душа безпризорна” (2003), “Светулков сняг” (2005), “Късна голгота” (2010).