Другарски огън срещу червените зам.-министри в Хасково : Вие грабите народа!
Другарски огън срещу червените зам.-министри в Хасково : Вие грабите народа! / netinfo
Решителен завой в правителствената политика в посока изпълнение на предизборните обещания на БСП след последната среща на тройната коалиция, отчете на общоградско събрание в Хасково заместник-земеделският министър и член на Изпълнителното бюро на червената партия Светла Бъчварова. Дискусията по правителствената политика беше част от програмата на посещението на червени зам.-министри и народни представители в региона. На срещата не присъстваха хасковските депутати от БСП Иван Илчев и Минка Русева. Нямаше ги и общинските съветници и заместник-кметът от левицата.

В резултат на постигнатия икономически растеж от първи юли пенсиите ще бъдат увеличени с 10, 35%, а от първи октомври предстои 1 200 000 пенсии да бъдат индексирани средно с 33 лева, припомни Светла Бъчварова. Още тази година средства ще се акумулират и в Сребърния фонд, определен от заместник-министъра като революционна реформа. Ще бъдат реализирани и политики в подкрепа на младите семейства. Без промяна ще останат през следващата година въведените ниски корпоративни и данъци върху доходите. Нулев ръст на акциза за горивата предвижда кабинетът, допълни заместник-финансовият министър Кирил Желев.

Високата инфлация Светла Бъчварова определи като провокирана от външни фактори и от лошите климатични условия, които са оскъпили храните. Че инфлацията не изяжда доходите на хората и медиите спекулират с темата, според заместник-земеделският министър доказва отчетеният ръст на потреблението. През миналата година например са купени повече нови коли в сравнение с 2006-а. Увеличените доходи също стимулират инфлацията, коментира заместник-министър Кирил Желев.

На обявените позитивни резултати и намерения на кабинета обаче хасковските социалисти отговориха вместо с аплодисменти с порой от остри критики. Червените определиха своите във властта като част от върхушката, която граби народа, увеличението на пенсиите оцениха като срамно, на положителния правителствен анализ противопоставиха анализ на личния си бюджет.

“Аз не съм кошче за душевни отпадъци” реагира Кирил Желев и призова залата да посочи крадците персонално. По-късно заместник-министърът се извини.

Диалогът между червените заместник-министри и хасковските им симпатизанти чуйте в прикачения файл