Десетокласничка- кмет на Димитровград за един ден
Десетокласничка- кмет на Димитровград за един ден / Дарик радио, Хасково

Жена кмет има за първи път в историята си Димитровград. В ролята на градоначалник за ден днес е десетокласничката от ПМГ "Иван Вазов" Жаклина Иванова. В Деня на ученическото самоуправление тя седна в стола на кмета Иво Димов. В инициативата, традиционна за общината в Димитровград, се включиха 12 младежи от Общинския ученически парламент.

Десетокласничка кмет на Димитровград за един ден
netinfo

Постовете на двамата заместник-кметове Яшо Минков и Светослав Стойков  заеха Димитър Джангозов и Георги Пандов. Десислава Генева днес е председател на общинския съвет.

Десетокласничка кмет на Димитровград за един ден
netinfo

 

Най-много ученици – петима, са в хуманитарната дирекция в общината. Мястото на началника Антоанета Шаркова зае Ани Ангелова от ПМГ "Иван Вазов", а на експерти в дирекцията- Мария Кирева, Раиса Раим, Гергана Иванова, Кристиян Миланов. Поста на главен експерт и мястото на Катерина Мазгалова- Валентина Желева. Като старши-специалисти в отдел "Инвестиционна дейност"  работят Яна Миткова и Пламена Георгиева. Утре младежите ще споделят на пресконференция впечатленията си от работния ден в общинската администрация на Димитровград.