Делото за Теньо Лудия ще продължи с повторен разпит на обвинилата го
Делото за Теньо Лудия ще продължи с повторен разпит на обвинилата го / Darik News, архив

За пореден път днес хасковският окръжен съд отложи делото за отвличане и изнасилване, в което подсъдим е Теньо Стоилов, известен като Теньо Лудия. Той е обвинен, че на 3 май миналата година е отвлякъл от автобусна спирка в Димитровград млада жена, а по-късно я е изнасилил.

Преразпит на пострадалата и на основния свидетел Румен Гергов, постанови съдът. Преди това показания даде Валентин Лозев, който бил на спирката. Той даде подробно описание на Стоилов, разпозна го в залата и каза, че в деня на инцидента е разговарял с две млади жени от другата страна на булеварда, като си спомни марката и цвета на колата му- тъмносиньо "Рено".

От "Общинска охрана" в Димитровград да изпратят изисканата справка- дневник, в който Румен Гергов, като служител на фирмата, е правил опис на регистрационните номера на т. нар нелегални таксиметрови коли. Ако тя не бъде изпратена и за заседанието на 6-и април, общинската фирма ще бъде санкционирана, предупреди председателят на 3-членния съдебен състав Филип Филипов.

Теньо Стоилов има 11 присъди, две от които за изнасилване и една за блудство. Ако сега бъде признат за виновен, може да получи до 20 години или дори доживотен затвор.