/ Областен управител Габрово
Балкански - Чобанов
97350
Балкански - Чобанов
  • Балкански - Чобанов
Община Хасково е на финала на подготовката на обществена поръчка за подмяна на т.нар. „легнали полицаи”, пешеходни пътеки, знаци и пътна маркировка. Обществената поръчка ще е за около 270 000 лв. без ДДС, съобщи за Дарик радио зам.-кметът Велин Балкански.

По отношение на изкуствените неравности общината е получила немалко предписания за отстраняването на доказано опасните такива. „Има доста премахнати такива, предстои да се демонтират още, а дали на тяхно място ще се слагат нови, преценя транспортната комисия”, заяви Балкански. На няколко възлови места в града ще бъдат премахнати пешеходните пътеки, тъй като не отговорят на отстоянията, завия още зам.-кметът. 

Премахват цветните пешеходни пътеки

Шефът на Пътна полиция-Хасково Димо Чобанов заяви, че при проверки са издадени 193 предписания, установени са 73 „легнали полицаи”, 21 са доказано опасни, част от тях са премахнати, други са сменени с такива, които отговарят на изискванията. Чобанов заяви, че според последните промени всички пешеходни пътеки в Хасково трябва да станат бели с надпис „погледни” от двата им края.

В ефира на Дарик радио Чобанов категорично заяви, че на пътните полицаи в Хасково служебните карти са безсрочни, имат стикери, които предстоят да бъдат подменени и тези стикери са валидни до края на юни 2018 година.