Червените във властта оспорват съботната конференция, ако ИБ не реагира, учредяват нова БСП
Червените във властта оспорват съботната конференция, ако ИБ не реагира, учредяват нова БСП / netinfo

Социалистите, които напуснаха конференцията на БСП - Хасково в събота, обявиха форума за манипулиран и ще оспорват организацията и провеждането му пред Изпълнителното бюро на партията.

Оценката си за съботната отчетно-изборна конференция пред журналисти представиха депутатът Иван Илчев, заместник-кметът Татяна Димитрова, общинските съветници Наталия Любанова и Иван Недев, кметът на Брягово Делчо Митев и партийни секретари. Според тях, изборът на делегати за конференцията е бил манипулиран, отказана е информация за графика за провеждане на събранията на основните организации, на конференцията за обсъждане и гласуване не са допуснати номинирани за членове на общинския партиен съвет опоненти на ръководството. По думите на авторите на декларацията структурата е овладяна от Иван Драганов и близки до него номенклатурчици и това, което се случва в БСП - Хасково е безпрецедентен лов на вещици, нехарактерен дори за периода преди 89-а година.

Ако висшето партийно ръководство не предприеме мерки срещу нарушенията, опонентите на политиката на избрания отново за председател на БСП Иван Станчев са готови да сформират нова общинска структура на партията в Хасково. Те обаче подчертаха, че се надяват на положително решение чрез диалог.

Оценката за предишния мандат на Общинския партиен съвет на БСП в Хасково е “провал”, в резултат на който са последвали тежки изборни загуби, липсва реална партийна политика и организацията е разединена, коментираха социалистите.

Част от оценките в декларацията, представена пред журналисти от общинския съветник Наталия Любенова, чуйте в прикачения файл