40 000 лв. за спешна операция трябват на 36-годишния Димитър от Димитровград
40 000 лв. за спешна операция трябват на 36-годишния Димитър от Димитровград / netinfo
40 000 лв. за спешна операция трябват на 36-годишния Димитър от Димитровград
71604
40 000 лв. за спешна операция трябват на 36-годишния Димитър от Димитровград
  • 40 000 лв. за спешна операция трябват на 36-годишния Димитър от Димитровград

Благотворителна кампания в помощ на 36-годишния Димитър Петров Димитров, който е с диагноза тумор на гръбначния мозък и спешно се нуждае от операция, която струва близо 40 000 лв., организира неговата сестра Таня Димитрова. Отворено писмо до кмета на община Димитровград Иво Димов, до местния парламент, медии и фирми изпрати тя. По съвет на лекарите и поради липса на адекватна апаратура в България, се налага операцията да бъде направена в турската болница ''Аджъбадем'', тъй като при тази в България преди 3 г. туморът не е бил напълно отстранен и продължава да расте, разказва Таня. Ако не направим операцията, изходът е парализа.

Диагнозата Compressio medullae spinalis reg.Th8-9- тумор на гръбначния мозък със съпътстващи заболявания  дискова херния и сирингомиелия била поставена на Димитър преди 4 години. Няколко месеца по-късно е операцията в университетската болница ''Св. Иван Рилски", при която обаче лекарите не успяват да отстранят част от тумора.

Преди два месеца брат ми отново бе на ядрено-магнитен резонанс и контролен преглед. Казаха му, че по възможно най-бързия начин трябва да се оперира. Два месеца всеки ден се лутаме между надеждата и отчаянието, защото просто не успяваме да се справим с цялата сума. Правихме опити да получим кредит, но те засега не дават положителен резултат, разказва Таня.

Над 11 000 лв. е събраната до момента по откритата дарителска сметка сума, като основната част от тези пари са от колегите на Димитър, на съпругата му, на Таня и близки до семейството хора. На молбата й откликнал и кметът Иво Димов, който също направил дарение. Подготвят и благотворителен концерт в подкрепа на Димитър с местни танцови и певчески формации. В социалната мрежа също е създадена група. Кутии за дарения има в близо 36 търговски обекти в Димитровград и Хасково.

 

Брат ми е истински герой. Държи се мъжки, до последно ходи на работа и се грижи за семейството и 13-годишния си син. Благодарни сме на всички, които до този момент ни помагат, разказва сестра му Таня. Опитахме се да се справим сами, защото така сме възпитавани- да сме отговорни и самостоятелни. Сумата за операцията обаче, е непосилна. Затова молим за помощ и се надяваме да получим подкрепа, споделя тя. Чуйте я в приложения файл.

Банковата сметка за дарения:

Димитър Петров Димитров

Банка Пиреус BG45PIRB80604604796359