4.5 млн. лв. ще събира община Хасково от некоректни длъжници
4.5 млн. лв. ще събира община Хасково от некоректни длъжници / netinfo

Двама публични изпълнители ще бъдат назначени до края на следващата седмица в дирекция "Общински приходи" към хасковската администрация, съобщи днес директорът й Димо Маринов. От началото на годината общината влезе в правомощията си на публичен изпълнител. Основната работа на двамата общински публични изпълнители ще е да събират старите задължения на неизрядни към общината платци. При изпълнение на задълженията им, ще бъдат придружавани отОбщинска полиция".

С промените в нормативната уредба публичните изпълнители вече могат да влязат във фирма-длъжник и да приберат парите от касата й, каза Димо Маринов. Сред другите им правомощия е да запорират сметки и автомобили. През месец март имената им ще бъдат изнесени на информационното табло в общината и в медиите, каза още Димо Маринов

От началото на годината постъпленията в общинската хазна хна Хасково са около половин милион лева. Старите неплатени задължения на граждани и фирми са над 4,5 милиона. Сред най-големите длъжници продължават да са "Хасково БТ" с 342 000 лева и военното министерство с 456 000 лева.