10 занаятчии в изложението От сръчните ръце на българина
10 занаятчии в изложението От сръчните ръце на българина / DarikNews

Изложението "От сръчните ръце на майсторите", което започна вчера в димитровградския парк „Марица” продължава и днес от 16 ч. там. 8 шатри за 10 майстори занаятчии от страната са устроени за целта на входа му. То е част от програмата за 66-годишнината на Димитровград и организатори са общината и читалище "Звездица".

10 занаятчии в изложението "От сръчните ръце на българина"
netinfo

Чанове и звънци, както и бижутерия от минерали показват майсторите от Пловдив Евгени и Димитър Маразови. Надя Бориспасова участва с декорации, картини и пана от естествени материали - дърво, шишарки, камъни. Художничката Доня Касабова от София показва бижута, изработени от полимерна глина и дърво и декорирани със забавни елементи. Посетителите могат да видят и пясъчни картини, които авторката на приложни изкуства е патентовала.

10 занаятчии в изложението "От сръчните ръце на българина"
netinfo

От Смолян за изложението са пристигнали семейството писатели Емел и Мехмед Балакчи. В свободното си време те изработват кошници, а в ателието им димитровградчани сами могат да пробват как става това.

Кухненски пособия от дървени материали и различни сувенири показва дървостругарят от Габрово Петър Кънчев- един от най-колоритните участници в изложението.
Димитровград е представен от Христо Тилев, който изработва сувенирни къщички от естествени материали, майсторът на грънци Ивайло Господинов, както и председателят на дружеството на дърворезбарите "Св.Спиридон" в града Георги Георгиев.

„От сръчните ръце на българина” в парк „Марица” приключва утре от 16 ч. За края на септември организаторите му отново планират подобен базар- Панаир на занаятите, който както и миналата година ще бъде устроен в пазарни дни на площада пред спортната зала. 28 занаятчии от страната са потвърдили вече участието си.