Започна делото срещу двама младежи от Севлиево, убили жестоко свой приятел
Започна делото срещу двама младежи от Севлиево, убили жестоко свой приятел / Дарик Габрово, архив

В Окръжния съд в Габрово днес бе даден ход на наказателно дело срещу двамата севлиевци, които убиха с чук през 2011 година свой приятел. Според обвинението след полунощ на 29 септември в гора, в землището на с. Боаза, общ. Севлиево, в съучастие като съизвършители, двамата умишлено са умъртвили 22-годишния Павел Х. от Севлиево по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Ще припамним, че полицията разследва случая повече от два месеца и предаде на прокуратурата 17 годишния тогава ученик Ник Г. и 20 годишния студент по психология във Великотърновския университет Петър П.

Според разказа на директора на Областна дирекция на МВР Габрово комисар Денислав Донков издирването на 22-годишния Павел Христов започва две седмици след като той изчезва след купон в неговия дом в Севлиево на 28 септември.

След купона двамата повикали Павел да търсят имане край Боаза. По време на 10 - часовия разпит по-късно те признали, че ги дразнел с агресивното си поведение като се почерпи, а единият от тях споделил, че иска да опита всичко от живота. Край село Боаза те спрели автомобила, пребили го с чук и се опитали да запалят тялото. Като се прибрал, по-голамият Петър разказал на баща си, който се опитал да прикрие следите им и след няколко дни преместил трупа в дере, където го заровил. При претърсване полицаите открили в района части от трупа, дрехи, чука, с който е извършено убийството.

От полицията тогава споделиха, че двамата не са криминално проявени и са от добри семейства. Ник, по-малкият, тогава бе ученик в 11 клас, спортист.