Задържаха лекар заради фалшиво направление на обвиняем
Задържаха лекар заради фалшиво направление на обвиняем / Дарик Габрово

 

48-годишен лекар от габровската областна болница е задържан заради издадено на обвиняем фалшиво медицинско направление, съобщават от полицията. Днес,  след извършена проверка от антимафиоти, разпоредена от Окръжна прокуратура, е установено, че медикът, като длъжностно лице, е съставил официален документ, в който е удостоверил неверни обстоятелства, за здравословното състояние на 27-годишния Х.К., уличен в организирането на престъпна група, занимаваща се с изнудване и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

48-годишният К.Д. е съставил медицинския документ в извън работно време, за да бъде представен пред съдебните власти, като доказателство за влошеното здраве на обвиняемия. Установено е, че документът е издаден без физически преглед на лицето, не е регистриран в съответните регистри на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" - Габрово, и е издаден в нарушение на законовите разпоредби.

Материалите от проверката са присъединени към досъдебното производство за извършено от медицинското лице престъпление по чл.311 от НК.

Лекарят е задържан за срок от 24 часа.

  Работата по цялостното изясняване на случая продължава.