Закриване на ловен сезон 2016/2017
Закриване на ловен сезон 2016/2017 / Община Дряново
"Вие ни изпратихте, ха сега ни вижте"
"Вие ни изпратихте, ха сега ни вижте". Това беше мотото на проведеният в събота празник за ловците и риболовците от ЛРД „Стринава“ в Дряново. През октомври, кметът Мирослав Семов организира тържествено откриването на ловен сезон 2016/17 година. Пожела наслука ,почерпи ловците и техните гости на площад „Ларго“ и поръча,когато сезонът свърши, да ги събере отново,а те, ако има с какво, да се отсрамят пред гостите и да покажат и разкажат, какви са били ловните им резултати.

На 11 март под патронажа на кмета, ловният сезон беше официално закрит. Тържествено, с химна на българските ловци, в залата бяха внесени знамената на дружинките и на дружеството.

Последваха приветствия от кмета и председателя на дружеството Рачо Рачев,както и от главния редактор на списание „Лов и риболов“ и вестник „Наслука“ Мир Богоев.

Богоев обеща събитието да бъде отразено по достойнство във всички медии с ловна тематика. Последва най-интересната част, обявяване резултатите на ловците и награждаване.Така стана ясно, че най-добре представилите се са дружинките от Ганчовец, Плачковци и Скалско.

Публиката бурно аплодира ловецът с най-много отстреляни глигани, този с най-голям глиган, с най-много отстрелян пернат дивеч и хищници, най-успешната ловджийка, най-дългогодишният ловец, най-активното семейство ловци през сезона и най-дългогодишният председател на ЛРД в България - Рачо Рачев, който заема позицията от 1991 година.

Най-новият член на дружеството положи пред всички тържествената си клетва.И понеже дряновските ловци имат знаме и клетва, на събитието беше избран и химн - песента „Хубава си моя горо“, за която гостите станаха на крака и дружно я изпяха.
 

Дряново
Община Дряново


Последваха забавни игри, в които разбрахме,че мъжете ловджии обличат по-бързо ловен костюм от жените. Със завързани очи и с опипване ловците трябваше да разпознаят номера, марката и калибъра на оръжие. Но грешка нямаше и победителите получиха по един фазан за награда.
 

Мирослав Семов закрива ловния сезон
Община Дряново


Хора, закачки, анекдоти и приятни спомени от отминалият сезон задържаха дълго в залата гостите. Ловците показаха на кмета какви са били резултатите след хубавото изпращане. Така в залата, с подобаваща тържественост, бяха внесени две чудесно изпечени и вкусни прасета. Виното бе осигурено от Мирослав Семов. Накрая беше взето единодушно решение, тази традиция да продължи през следващите години. Така инж. Мирослав Семов стана единственият кмет в България, който лично и официално ще открива и закрива лова в своята Община и ще подкрепя традицията на ловно-рибарското движение в страната.