Фотографията е фигуративна и не отразява реална действителност в Габрово
Фотографията е фигуративна и не отразява реална действителност в Габрово / pixabay.com
Как се осъществява контрол на дейностите, свързани с уличното осветление? Това пита на две поредни сесии общинският съветник от БСП Лена Енева. На този проблем е посветена статия на вестник „100 вести" днес. Според изданието Енева твърди, че на много места в града отдавна има изгорели осветителни тела и не се подменят.

„Позволявам си да се пошегувам с уличното осветление пред моя жилищен блок, в който живея. Единствено осветително тяло пред него не свети от месец май. Подали сме сигнал. Тогава не съм предполагала, че такъв дълъг период от време ще трябва на Общината, за да смени едно изгоряло тяло. Щом един общински съветник, на втора сесия, занимава тук всички с това, че не ми работи уличното осветление, представям си един редови гражданин, който трябва да подаде сигнал, колко време ще чака“, казва още Лена Енева, цитирана от изданието.

Осветление
pixabay.com, снимката е фигуративна и не отразява реална действителност от Габрово

В отговора на Общината се казва, че всички сигнали и жалби, свързани с аварии и отклонения на качеството на уличното осветление на територията на община Габрово, постъпващи към ОП „Благоустрояване“ или към отдели и дирекции в общинската администрация писмено или по телефон, електронна поща, онлайн платформи, социални мрежи и др., се предават на служителя, ангажиран с тази дейност в ОП „Благоустрояване“. Същият служител извършва огледи и проверки на място и на ежеседмична оперативка докладва резултатите от проверките на сигналите. След приоритизиране на задачите се изготвя планов седмичен график за дейността на групата за поддръжка на уличното осветление, който се одобрява от директора на предприятието