съд
съд / DarikNews.bg
Условна присъда получи подсъдим, който на 8 ноември 2015 година, при катастрофа, причинил смъртта на млад мъж. Инцидентът станал на пътя между Габрово и село Джумрии.

Жена катастрофира до Горна Росица, пиян шофьор на камион предизвика ПТП в Габрово

Осъденият, който шофирал лек автомобил, опитал да изпревари друга кола, но нямал достатъчна видимост. Това довело да сблъсък с превозно средство, движещо се в насрещното платно.

Шофьор отне предимството на пешеходка и я изпрати в болница 

При катастрофата загинал 22-годишен младеж, а момичето с него било ранено. Двамата били в колата, с която се сблъскал осъдения. Съдът лиши подсъдимия от право да управлява МПС за срок от четири години.
 
Присъдата на Окръжен съд–Габрово подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд–Велико Търново в 15-дневен срок.

Бус на заден ход блъсна пешеходка
 
По време на делото подсъдимият заявил, че се признава за виновен по всички факти и обстоятелства посочени в обвинителния акт и изразил съгласие да не се събират доказателства по тях. Съгласно разпоредбите на закона, при разглеждане на делото по този ред, когато определя наказанието съдът е длъжен да съобрази същото с разпоредбата на чл.58 а от НК, като в конкретния случай редуцира първоначално опредеделеното наказание от четири години и шест месеца лишаване от свобода с 1/3.