Трима младежи са задържани за серия кражби в Севлиево и Габрово
Трима младежи са задържани за серия кражби в Севлиево и Габрово / DarikNews.bg

Криминалисти започнали работа по разкриване на престъпната им дейност на 19 декември, когато полицейски екип ги заловил непосредствено след опит за кражба от търговски обект в Габрово.

Около 23.00 ч. в местното полицейско управление бил получен сигнал, че неизвестни лица са проникнали в магазин за хранителни стоки на ул. Напредък. Полицейски служители предприели незабавни издирвателни и заградителни действия и заловили в непосредствена близост до местопроизшествието извършителите на престъплението - трима младежи от Дряново /на 16, на 15 и на 14 години/.

При извършените процесуално-следствени действия е установено, че лицата са откраднали около 20 лв. от обекта, в който проникнали, след като счупили стъклото на входната му врата, а малко по-рано същата нощ извършили и взломна кражба на около 30 лв. от магазин на ул. Станционна.

В хода на изясняване на цялостната им престъпна дейност е установено, че през декември т.г. двама от тях /на 15 и на 14 години/ са извършили серия престъпления в Севлиево и в Габрово. В Севлиево, след като взломили входните врати, проникнали в 6 обекта и извършили съответно: кражба на 30 лв. от магазин за хранителни стоки, кражба на 47 лв. от магазин за дрехи, кражба на 20 лв. и часовник на стойност около 660 лв. от часовникарско ателие, от частен дом на ул. Иван Преснаков - кражба на сумата от 260 лв., от магазин за хранителни стоки на ул. Устабашиев - кражба на 30 лв., а от магазин за ел.уреди на ул. Ст.Пешев - кражба на преносим компютър.

През нощта на 14/15 декември двамата опитали да проникнат във фризьорски салон и в магазин за обувки, като взломили входните врати, но напуснали обектите, след като охранителните им системи се задействали.

В Габрово през периода 15-17 декември двамата извършили кражба на 120 лв. от магазин за домашни потреби, кражба на 15 лв. от магазин за обувки, кражба на 130 лв. от магазин за фураж, и 4 опита за кражба на пари от други търговски обекти. Задържани са за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване на случаите продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.