Policia
Policia / netinfo
На ул. "Македония" в Габрово полицейски екип спрял за проверка л.а. Тойота, управляван от 26-годишен габровец. Тестът с техническо средство „DRAGER DRUG CHECK 3000” установил, че водачът управлява автомобила след употреба на наркотични вещества. Шофьорът, който ползвал тетрахидроканабинол, отказал кръвна проба. 

39-годишна жена от Пловдив също е заловена дрогирана зад волана. Проверката е направена на габровската улица "Христо Смирненски" на 26 март, малко след полунощ. След извършена проверка с техническо средство „DRAGER DRUG CHECK 3000” е установено, че жената управлява автомобила след употреба на амфетамин и метамфетамин. Дала е кръв за химически анализ. По случая в РУ Габрово е образувано бързо производство.
 
На 26 март., около 12:45 часа, на ул. "Орловска" в Габрово е проверен 23-годишен младеж. Оказало се, че е употребил амфетамин, метамфетамин и тетрахидроканабинол. При извършения оглед в автомобила е намерена свивка, съдържаща суха, зелена листна маса, която при направения полеви наркотест реагира на наркотичното вещество „марихуана”.