/ iStock/Getty Images
До 10 декември 230 възрастни, бедни или пострадали от коронавирус габровци ще продължат да получават топъл обяд. Общината е подписала допълнително споразумение с Агенцията за социално подпомагане за удължаване на договорения срок. 

Доставката на топъл обяд е започнала в началото на годината, а стойността на услугата е 152 280 лева. Средствата са по оперативната програма за храни и материално подпомагане чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Удължават проекта за топъл обяд в Пернишко

От януари досега близо 300 потребители от града и селата са ползвали услугата. Безплатният топъл обяд включва супа, основно ястие, хляб и веднъж седмично - десерт. Храната се доставя по домовете на хората всеки работен ден. Те получават от асистентите и съдействие за административни и здравни услуги.

Подкрепа от общината ползват възрастни хора над 65 години без никакви доходи или с доходи под линията на бедност, хора с увреждания, които не могат да осигурят сами прехраната си, лица, поставени под карантина или с висок риск от заразяване с коронавирус.
БТА