Тихо и слънчево време
Тихо и слънчево време / DarikNews.bg, архив

В четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще е почти тихо. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 18 и 23 градуса, в Габрово - около 20 градуса. Около и след обяд от запад облачността ще се увеличи, вечерта ще се вплътни и през нощта срещу петък на места в западната половина на страната ще превали.

В планините до обяд ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е до умерен от запад, вечерта ще се ориентира от юг-югозапад. След пладне над масивите от Западна България облачността ще се увеличи и през нощта срещу петък на места там ще превали. Температурите ще се повишат и максималната на височина 1200 м ще е 12 градуса, а на 2000 метра - около шест.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат 20-23 градуса. Вълнение на морето ще бъде 1-2 бала. Температура на морската вода - около 21 градуса.

В петък ще преобладава облачно време, с валежи от дъжд. Ще се появи вятър от северозапад, ще се усили до умерен и с него за кратко отново ще нахлуе по-студен въздух. Минималните температури ще са по-високи, максималните - по-ниски. В събота вятърът ще се ориентира от север-североизток, в източната половина от страната ще се усили още. На места в планините, в южните и източните райони отново ще превали. Дневните температури слабо ще се повишат.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg