Свами Джотирмая: Духовността е част от нашия живот, а светът се движи заради доверието
Свами Джотирмая: Духовността е част от нашия живот, а светът се движи заради доверието / Дарик Габрово

 

Близо 300 души се срещнаха днес в Габрово със световно известния лечител от Индия Свами Джотирмая, който е в България за втори път. В рамките на тази визита са включени градовете Бургас, Шумен, Стара Загора, Велико Търново и София.

Израснал в християнско семейство той е първият заместник и един от най-близките последователи на Шри Шри Рави Шанкар - основател на Фондация "Изкуството да живееш". „Да се научим да дишаме пълноценно и да имаме доверие", препоръчва Свами Джотирмая. Разказва, че  през последните две години пътува по света и досега около половин милион хора са почувствали облекчение на физическо и умствено ниво след неговите сеанси.

 „Но всички зависи от доверието, ако ти ще се консултираш с доктор, той може да ти даде лекарство, но ти трябва да вярваш на този доктор. Само лекарството няма да помогне. Целият свят се движи само заради доверието и вярата, а  духовността е част от нашия живот", категоричен е лечителят.

Фондация "Изкуството да живееш" е една от най-големите образователни и хуманитарни неправителствени организации в света. Тя има специален консултативен статут към Социалния и икономически съвет (ECOSOC) на ООН и работи в тясно сътрудничество със Световната здравна организация (WHO). Фондация „Изкуството да живееш"- България работи ефективно с българските институции - провежда антистрес курсове във всички български затвори за служители и лишени от свобода и в общините за служители. Преподава също програми против насилието в българските училища и в домовете за деца в неравностойно положение.