Само Богомил Белчев гласува против продажбата на 20 тона мед от тролейбусната мрежа
Само Богомил Белчев гласува против продажбата на 20 тона мед от тролейбусната мрежа / DarikNews.bg, архив

Общинският съвет даде съгласие да се продадат чрез търг с явно наддаване 20 тона мед от контактната мрежа на тролейбусният транспорт, собственост на Общински пътнически транспорт - Габрово, на последното си заседание. Тази новина разпространява днес вестник вестник „100 вести".

Управителят на дружеството Екатерина Караколева представи данни за стойността на метала, направената оценка от лицензиран оценител, както и последните борсови цени на пазара. В изпълнение на предишно решение на ОбС средствата от продадения метал ще се използват за по- криването на дълговете на транспортното дружество. Караколева представи и състава на Комисията, която ще провежда търга.

Предложението беше прието само с един отрицатален вот - на Богомил Белчев, общински съветник от БСП и кмет на Габрово в периода 1999 г. - 2007 г. Вероятно това предложение ще бъде една от темите на разширената дискусия за състоянието на Общински пътнически транспорт, която Община Габрово възнамерява да организира през месец декември.

Олимпийският шампион от Москва`80 Асен Златев, олимпийският шампион от Сеул`88 Севдалин Маринов и виецшампионът от същите ири Стефан Топуров бяха сред гостите, които уважиха XIII-то издание на традиционния турнир по вдигане на тежести в памет на габровската спортна легенда Михаил Петров.

Информация от това събитие публикува в челната си статия вестник „100 вести".

Състезанието, организирано от едноименния местен клуб и Община Габрово, се проведе в зала „Орловец“, с участието на 34 млади таланти на българската тежка атлетика от шест клуба, разделени в три възрастови групи. Надпреварата беше открита официално от кмета Таня Христова, която пожела на участниците успех, силен спортен дух и мъжество.