Ректорът на ТУ-Габрово свиква студентския съвет заради партито с прасенцето
Ректорът на ТУ-Габрово свиква студентския съвет заради партито с прасенцето / Дарик Габрово, архив
Ректорът на ТУ Габрово свиква студентския съвет заради партито с прасенцето
48204
Ректорът на ТУ Габрово свиква студентския съвет заради партито с прасенцето
  • Ректорът на ТУ Габрово свиква студентския съвет заради партито с прасенцето

Ректорът на Технически университет Габрово проф. Райчо Иларионов ще се срещне в понеделник със студентския съвет, за да обсъди случая с партито, при което бе организирана игра с живо прасенце. "Не съм запознат в детайли със случилото се. Разбрах, че е имало неосмислена от студентите  постъпка. Ще разговарям със студентския съвет и ще разбера точно какъв е случаят", каза за Дарик проф. Иларионов.

Той бе категоричен, че ще повика студентите, които са участвали в партито и ако се установи, че наистина са направили всичко това, за което пише във Фейсбук, ще бъдат наказани. "Най-сериозното наказание е отстраняване от универистета, но има и други наказания, които също са възпитателни и въздействат. Мисля, че ще се справим с това. Такива неща няма да се повтарят", завърши ректорът.

Полицейската проверка по случая все още продължава,  но до този момент няма данни прасето да е убивано в заведението, съобщиха за Дарик от Областна дирекция на МВР.

Според публикувана информация в интернет по време на купон на 12 декември декоративно мексиканско прасенце е било използвано за забавление на студентско парти в габровски клуб и по-късно убито. Това провокира поредица от коментари и негодуване сред голяма част от читателите. Собственикът на заведнието Иво Караджов каза за Дарик, че студентите сами са организирали партито в понеделник.

"Нямам представа какво точно е представлявало. Те организират игрите. Разбрах, че е имало домашен любимец, но е абсурд да е бил убит", категоричен е Караджов. Той се ангажира с проверка по случая.  Габровската полиция също се самосезира, сигнал е изпратен и в прокуратурата.