Реформаторският блок ще напомня на габровци времето, когато от четири мандата три са били сини
Реформаторският блок ще напомня на габровци времето, когато от четири мандата три са били сини / DarikNews.bg

"Винаги сме си казвали, че сме едно цяло. Ако искаме да напомним на габровци времената, когато от четири депутатски мандата вземахме три, трябва да продължаваме заедно напред. Нямаме какво да делим", това заяви днес Нели Недева, председател на местната структура на партия ДБГ.

Регионалният съвет на Реформаторския блок се представи пред габровската общественост. Той е сформиран още през октомври, като тогава в състава му са влизали и представители на Синьо единство. От петте партии в блока, само формацията на Касим Дал няма представителство в съвета, тъй като не е изградила структури в региона.

Антоан Сгрипаров представлява СДС в Регионалния съвет, Нели Недева - ДБГ, Добромир Валачев - ДСБ, а БЗНС - Васил Стефанов. Всяка от партиите е представена от по още един член в съвета. Единствено ДСБ е с трима представители. Освен Валачев, който е там в качеството си на общински съветник, членове са Юли Енчев и Ивелин Стоянов.

По думите на Нели Недева до края на март ще се сформира Граждански съвет към Реформаторския блок, а за неговото представяне пред обществеността ще пристигнат лидерите на петте партии от блока.

Следващата стъпка е да се сформират общински съвети на Реформаторския блок в Дряново, Трявна и Севлиево.

На въпрос на Дарик за възможните разделителни линии в Реформаторския блок, една от които е свързана с темата енергетика, АЕЦ "Белене" и Козлодуй Добромир Валачев напомни:

"Разделителни линии има и ние не ги крием, затова се наричаме политически съюз. Имаме различия и в детайлите, и в по-сериозни неща. Ние от ДСБ сме имали твърда политика по повод АЕЦ "Белене". Наши хора бяха в Инициативния комитет за референдума. Смятаме, че това е една хранилка за сивата икономика в България и проект, който е вреден за страната. Сигурно има различия, но ще ги изглаждаме".

Нели Недева от ДБГ коментира: "Г-жа Кунева финализира, това което е направил екипа /като главен преговарящ б. р./, никога не е имала  правомощията еднолично да взема решения. Г-жа Кунева е слагала подписа си под документ, който е одобрен от работните групи на българското правителство и Европейската комисия. Г-жа Кунева реално е потвърждавала това, което преговорният екип и експертите са одобрили. Тя лично е успяла да издейства обезщетенията, които се плащат на България".