Преглед на печата
Преглед на печата / Darikradio.bg
Полицията разследва три пожара, при които горяха две необитаеми къщи в севлиевското село Дамяново и микробус, паркиран в село Враниловци, Габровско. И в трите случая причината за запалването е неясна. Микробусът е изгорял напълно.
 
Това съобщава в статия на първа страница вестник „100 вести” днес.
 
Изданието пише, че желаещите да участват в инициативата „Приеми ме на село“ са от цялата страна и от чужбина. Да станат „внучета на заем“ при баби и дядовци „под наем“ искат всякакви деца и младежи, които споделят в писмата си до Габрово колко интересно ще им бъде. За участие в инициативата вече пристигнаха и осем девойки и младежи от побратимения руски град Митищи.
 

Баскетболен камп се провежда в Габрово от 9 до 12 юли


В Габрово след време ще изобилстват кръговите кръстовища и използването на името Колелото ще обърква дори габровци, стана ясно на брифинг на кмета Таня Христова. След изграждането на поредните кръгови кръстовища на Шиваров мост и в района на гарата предстои цялостна реконструкция на кръстовището към Бойката и Трендафила.
 
Вестникът цитира кметът Таня Христова, която коментира:
 
„С изграждането на кръгови кръстовища ние наистина решаваме няколко комплексни проблема. Така че имаме категоричното желание да го реализираме, но нека вървим стъпка по стъпка, необходими за всяка инвестиция – първо да се направи анализът, изчисленията, след което ще се обсъжда и приема бюджетът. Но вероятно никой няма да каже, че подобно съоръжение е излишно. То носи характер на превенция не само за автомобилистите, но и за пешеходци.“
 

Родените през 2010 година деца влизат в училище


Във водещата статия изданието информира за дарението, направено на Регионален исторически музей-Габрово, което дава възможност да се проучи и популяризира в още по-висока степен индустриалното минало на града, както и ще илюстрира част от него пред габровци и гости на града.
 
Публикацията проследява създаването на фабриката „Стефан Гатев и сие”, която след национализацията е преименувана на ДИП „Славянско единство”.


Чиракът Стефан Гатев спестява 7000 гроша, след четири десетилетия състоянието му е оценено на милиони