Ясно и тихо с краткотрайни валежи
Ясно и тихо с краткотрайни валежи / Дарик Габрово, архив

През деня над източната половина от страната ще преобладава слънчево време, с разкъсана висока облачност и слаб изток-югоизточен вятър. Над Западна България преди обяд ще има и слънчеви часове, но през втората половина от деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици и временно усилване на вятъра. По-късно през деня и към полунощ краткотрайни превалявания ще има и в централната част на страната. Дневните температури в западните райони ще се понижат и на отделни места максималните ще са около 23-24°, докато на изток ще останат по-високи от обичайните и ще достигнат 29-30°, в София - около 24°.

Над планините от западната половина от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На изток ще остане сухо и с по-високи температури. Вятърът ще е от изток-югоизток, умерен, но по валежните облаци ще променя посоката и скоростта си. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18°, на 2000 м - около 11°.

Над Черноморието ще има разкъсана, временно и значителна висока облачност. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще варират между 18 до 25°. Температура на морската вода ще бъде 14-16°, а вълнението на морето 1 бал.