Протестиращи в Габрово поискаха арест и разследване на Иван Искров
Протестиращи в Габрово поискаха арест и разследване на Иван Искров / DarikNews.bg

Арест и разследване на действията на Иван Искров, заради “неадекватни действия от негова страна” по повод казуса КТБ, поискаха снощи протестиращи пред клона на банката в Габрово.

“Нещата не се развиха по законния начин, по който очаквахме. Не е нормално, когато една банка изпадне извън ликвидност и поиска помощ, да не я получи без обяснение, а друга банка, изпадайки в същата ситуация – да получи такава”, заяви пред участниците в протеста Пепа Сомлева от сдружение “Будно Габрово”.

“Днес, на този протест, заявихме колко много неща не са се случили по начина, по който трябва да се случат и не са били законни. Голямото притеснение на повечето от хората е, не че това е някакъв конкретен случай, а че нещата се повтарят. Държавата се разграбва периодично от едни малки групировки, близки до политическия елит и които реално имат възможността да го направят”, каза Пепа Сомлева.

Протестът премина под наслов “Искаме оздравяването и отварянето на КТБ. Арест и разследване на Иван Искров”. В акцията се включиха около 60 души.

Сомлева сравни казуса КТБ с разграбването на българската икономика чрез работническо-мениджърската приватизация, заменките и усвояването на средства от фондовете.