Проект за обмен на добри практики събра педагози от Дряново и Каварна
Проект за обмен на добри практики събра педагози от Дряново и Каварна / Darik news

Проект за обмен на добри практики в сферата на образованието събра педагози от Дряново и Каварна, съобщават от Общинската администрация в Дряново. Директорът и педагози на Професионална земеделска гимназия "Климент Арк. Тимириязев" в Каварна гостуваха на ръководството и учителския колектив на Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов" в Дряново. Контактите между двете гимназии датират от 2003 год, когато педагози от Професионална гимназия по икономика в Дряново за първи път посещават Професионална земеделска гимназия в Каварна.

Учениците от гимназиите на двата града имат постоянни съвместни участия в национални състезанията по счетоводство и икономика. На срещата дряновските педагози са запознали гостите си със специалностите, по които провеждат обучение.

Специално внимание е обърнато на новата специалност "Митническо и данъчно обслужване". Проведени са разговори за пълняемостта на паралелките, успеваемостта на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация- в Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов" тя е 100 % и реализацията на пазара на труда на завършващите кадри. Гостите са запознати с добрите практики в дряновската гимназия като инициативите на Джуниър Ачийвмънт и участието в проекта "Мениджър за един ден".

Представени са и различни учебно тренировъчни фирми, чрез които учениците прилагат знанията си и на практика, както и изградения по инициатива на Община Дряново учебно тренировъчен център. През юни 2010 година учителите от Професионална гимназия по икономика „Рачо Стоянов" в Дряново на свой ред ще посетят Професионална земеделска гимназия в Каварна.