съд присъда
съд присъда / ThinkStock/Getty Images

Община Габрово и присъединените към заведеното съдебно дело абонати настояват да се осъди „Топлофикация Габрово” ЕАД да предприеме действия по реално начисляване на неустойките за недоставено количество енергия по отношение на потърпевшите абонати, за периодите, в които не е доставяло топлинна енергия на същите.

Не дадоха ход на делото срещу Топлофикация

Претендира се още да се осъди „Топлофикация Габрово” ЕАД да предприеме действия по привеждане на топлопреносната мрежа в съответствие с изискванията на Закона за енергетиката и подзаконовите нормативни актове по неговото приложение, както и да се признае правото на всички абонати да ползват пет процента компенсация независимо от момента на плащане на фактурата и предходните задължения.

След предявени по съответния ред заявления, съдът е приел за участие в процеса още 88 лица от Габрово – абонати на топлофикационното дружество, информират от Окръжен съд-Габрово. От там уточняват, че поради нередовното уведомяване за насроченото за 17 ноември заседание на едно от присъединените към иска лица, съдът не е дал ход на делото. Съобразявайки разпоредбите на Гражданския процесуален кодекс, касаещи начина и сроковете за призоваване на страните по делата, съдът е насрочил следващо заседание за 23 януари 2018 г.

Съдебният иск на Община Габрово срещу „Топлофикация" е приет за разглеждане

Санкционираха „Топлофикация Габрово" със 140 754 лв

Районният съд потвърди глобата на ТЕЦ-а