ТЕЦ ГАброво
ТЕЦ ГАброво / DarikNews.bg
По-важните теми от вестник „100 вести" днес:

Районният съд в Габрово потвърди наказателно постановление № 05 от 28 април т. г. издадено от Директора на Регионалната инспекция по околна среда и води-Велико Търново, с което на „Топлофикация- Габрово“ ЕАД е наложена глоба от 2000 лева.

Топлофикационното дружество е санкционирано от екоинспекцията заради извършена на 17 януари т. г. проверка на инсталацията за производство на електрическа и топлинна енергия. При нея е установено, че котел на гориво въглища е експлоатиран след връчване на предупредителен протокол, без да е доказало привеждането му в съответствие с нормите за допустими емисии за серен диоксид и прах.

Проверката е по повод получен сигнал в РИОСВ- Велико Търново за работа на въглищния котел през нощта. От представената денонощна ведомост за технологичните данни на енергиен парогенератор № 2 се установи, че котелът е влязъл в нормален експлоатационен режим в 15:00 часа на 30.12.2016 г. и е работил без прекъсване до 06 часа на 07.01.2017 година.
 

Санкционираха „Топлофикация Габрово" със 140 754 лв


Председателят на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев участва в тържеството по повод 120 години от основаването на габровското ловно-рибарско дружество „Чардафон", което се проведе на 5 август в с. Гергини. Василев даде добра оценка за работата на едно от най-старите дружества в страната и награди неговия председател Венцислав Маринов с кристален плакет на Съюза.

Вестникът предлага интервю с Мартин Каменов - един младеж, който заявява, че ще се върне да учи в България. Момчето се чувства себе си в родината и я определя като свой дом.

Литература, сборници, дипляни, материали за Васил Априлов, рекламни и други печатни издания на НМО – Габрово изпрати за българските училища в Лондон директорът на музея Мая Карагьозова. Българските училища в Лондон са няколко – към Посолството на Република България и три школа - „Васил Левски”, „Розова долина” и „Букваран”.