/ Gulliver/Getty Images
Община Севлиево и здравните власти са предприели всички необходими мерки за ограничаване на разпространението на хепатит тип А в региона. Към момента на територията на Общината от хепатит А се лекуват три деца от СУ „Васил Левски“.  

В Кърджали е регистриран случай на заразен с кучешка тения

Първото заразено дете вече е изписано и е на домашно лечение, а другите две са настанени в “Инфекциозно отделение” на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“. По препоръка на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) - Габрово е предприето допълнително медицинско наблюдение и ежедневна двукратна дезинфекция на повърхностите и санитарните помещения в СУ „Васил Левски“.

Очаква се есенен пик на морбили и хепатит А

Поставени под медицинско наблюдение са хората от училището, които не са боледували или не са имунизирани срещу хепатит А. От РЗИ са извършили и проверки за спазването на противоепидемичния режим в учебното заведение, в момента се извършва и дезинфекция на басейна в сградата.

“Проверките продължават, за да се гарантира спокойствието на хората на Община Севлиево, както и да не се допуснат нови случаи на зараза”, категорични са от РЗИ.