/ Община Габрово
Община Габрово изгради първата площадка за свободно разхождане на домашни любимци на територията на града, съобщиха от Общината.

Община Габрово

Теренът е с обща площ от 730 кв. м. и е разделен на две зони - зона за дребни породи и зона за едри породи. Разположен е успоредно на р. Янтра, зад бензиностанция Ромпетрол на изхода за Велико Търново.

Какво, къде, кога в Габрово през ноември

На площадката са монтирани съоръжения за игра и обучение на домашни любимци, произведени в дърводелската работилница на ОП „Благоустрояване“ с материал от премахнати дървета от територията на града. Съоръженията включват:

Везна за преминаване - препятствие, което повишава умението за балансиране и увереността на животните; Естакада за кучета - домашните любимци трябва да се изкачат и да слязат по тясната наклонената повърхност, като могат да се разхождат или бягат, в зависимост от тяхното индивидуално ниво на увереност и балансиране.

Община Габрово

В добавка към това можете да насърчавате кучетата да се разхождат под естакадата и да се промъкват между подпорните греди на различните секции; Тунел - едно от най-често срещаните препятствия в кучешките паркове, тъй като домашните любимци се научават да ги преодоляват най-лесно. Диаметърът на тунела позволява използването му от кучета с различни размери;

„Сподели и вдъхнови“ в Габрово

Кучешки слалом - комплект за трениране на кучета от различни породи. Тренировките от този тип са много забавни и представляват голямо предизвикателство за усвояване от домашните любимци;

Стъпала за катерене с различна височина и диаметър. На територията на площадката са разположени и места за отдих и почивка на стопаните/придружителите на кучета, както и задължителните кошчета за отпадъци.

Община Габрово

Засадена е декоративна растителност. Част от зоната е насипана с дървесни стърготини - отпадъчен продукт от дробенето на опасни и счупени клони.

Припомняме правилата за ползване на площадката:

При влизане и излизане, кучетата трябва да бъдат с каишка; Собствениците / придружителите на кучета са длъжни да почистват незабавно след тях (за целта във всяка от зоните са монтирани по две кошчета за кучешки отпадъци);
Домашните любимци не трябва да бъдат оставяни без надзор;
Агресивни животни не се допускат.
Община Габрово призовава да бъдем съвестни и отговорни ползватели на съоръженията.


Телефон за сигнали: 0 700/ 144-10.