марихуана
марихуана / Thinkstock/Getty Images
Инициативата на Иванка Баева стартира в понеделник със среща с ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“

Кампанията за превенция употребата на наркотици, по инициатива на областния управител Иванка Баева, стартира в понеделник със среща с ученици от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“.

Поканени да се включат са окръжният прокурор Людмила Рачева, началникът на РУО – Габрово Георги Маринов и Светла Иванова.

„Една от първите статистики, с които ме запознаха, по време на работните ми срещи с директори на териториални структури, беше нарасналият брой на деца и младежи, употребяващи наркотични вещества.“ – това сподели областният управител като повод за тези срещи и допълни, че цифрите са стряскащи, мерки се предприемат от различни институции, но факторите, които оказват влияние върху желанието на децата да пробват – явно са по-силни. 

По повод срещите, които се предвиждат Баева казва още, че те не целят назидание на децата. Напротив,  идеята е да се говори по темата, да има диалог с тях. Затова тя се свърза и с жена, която е готова да сподели своите преживявания по пътя към големите наркотици и изчистването.  Предвижда се кампанията да обхване всички училища от региона.

Срещата ще се проведе по време на час на класа в понеделник, 13 март от 13:50 ч в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, открита е и за родители, които проявяват интерес.