Иванка Баева
Иванка Баева / Областен управител Габрово
Днес е първия работен ден на Областния управител на Габрово Иванка Баева, която в петък официално встъпи в длъжност. Тя заяви преди Дарик, че има за цел в региона да бъдат проведени честни, почтени и без манипулации избори . 

"Имах предварителни разговори във връзка с поемането на длъжността, изненадващо за мен бе, че поканата дойде от самия премиер", коментира Баева пред Дарик. 

"От 1990 година съм секретар или председател на Общинска или Районна избирателна комисии. На всяко първо заседание ние се договаряме, че трябва да работим надпартийно, за провеждането на едни честни избори. В момента задачата ми е да проведа такива избори в областта. В момента, в който встъпвах в длъжност заявих, че ще бъда надпартийна. Политически пристрастия, както от моя страна, така и от страна на работещите в администрацията, няма да допусна", каза Баева.

Честност, обективност и прозрачност във всяко едно действие - това са приоритетите в мандата на Иванка Баева, които тя обяви пред Дарик радио.  

Цялото интервю на Тихомир Църов с Областния управител на Габрово очаквайте по-късно в регионалната програма на Дарик радио между 10:00 и 12:00 часа.