На извънредните парламентарни избори Иванка Баева се оттегля от участие в РИК-Габрово
На извънредните парламентарни избори Иванка Баева се оттегля от участие в РИК-Габрово / Иванка Баева, личен архив

Иванка Баева, дългогодишен представител на БСП в Районната избирателна комисия (РИК) на Габрово, се оттегля. От социалистическата партия увериха, че това е временно и по нейно лично желание.

Юлия Ненова е предложена за секретар на РИК от страна на социалистите. Това стана ясно след проведените преговори между парламентарните политически сили, проведени при Областния управител.

Партиите са постигнали пълно съгласие за състава на Районната избирателна комисия в Габрово.

Направено е само едно предложение за председател на РИК от ПП ГЕРБ - Мария Недева, подкрепено от всички. За секретар са постъпили две предложения от Коалиция „БСП лява България" и ПП ДПС.

Двете политически сили са постигнали съгласие социалистите да вземат секретарското място, а ДПС да имат за свой представител зам.-председател.

На извънредните парламентарни избори Иванка Баева се оттегля от участие в РИКГаброво
netinfo

Предстои областният управител Николай Сираков да изпрати своето предложение в Централната избирателна комисия за назначаване на Районна избирателна комисия-Габрово.

Ръководство, което ще бъде предложено в ЦИК, е за председател - Мария Недева, излъчен от ПП ГЕРБ, двама зам. председатели - Евгени Попов и Донелия Цонева - съответно от ПП ДПС и АТАКА, и секретар Юлия Ненова - от Коалиция „БСП лява България".

Съставът на РИК ще е с общ брой 13 члена, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите от партии е:

ПП „ГЕРБ" - 4, Коалиция„БСП лява България" - 2, ПП ДПС - 2, Коалиция „Реформаторски блок" - 1, Коалиция „Патриотичен фронт" - 1, Коалиция „България без цензура" - 1, ПП АТАКА - 1, Коалиция „АБВ" - 1.