Новият заместник-кмет ясен до седмица
Новият заместник-кмет ясен до седмица / Дарик Габрово

 

Избирането на д-р Нели Савчева, заместник-кмет на Общината, за директор на Областната болница е било малко или много изненадващо за кмета Томислав Дончев. Това е една от причините все още да не е известен човекът, който ще бъде назначен на поста.  Днес на нарочна пресконференция Дончев обяви, че конкретното име ще бъде съобщено до седмица.

 "Решението е трудно и по други причини. Този зам. кмет отговаря за няколко тежки ресори - образование, култура и социални дейности, а там трябва непрекъснато внимание. Той има и допълнителни ангажименти освен рутинните, защото Габрово като пилотна община е включена във всички мерки за деинституционализация ", каза Дончев. Той коментира още, че избирането на нов заместник-кмет трябва да бъде съобразено и с краткото време, през което той ще работи.

"Не мога да си позволя да назнача човек, който тепърва ще се учи", подчерта Дончев. По думите му вероятно ще се пристъпи към вътрешни размествания. Кметът обяви, че някои политически сили вече са изразили претенции относно назначението. "Не виждам потенциал това място да бъде обект на политически търгове", допълни Дончев.