/ Община Габрово
Номинирайте събитие в областта на културата в Габрово за 2019 г. за наградата на „Будителите“, съобщиха от Общината.

Кметът на Габрово поиска станции за измерване на качеството на въздуха в града

Изложбата "Нонумент", която се откри на 13 септември в Музей "Дом на хумора и сатирата" и провелият се на следващия ден пърформънс в района на чинията на връх Бузлуджа, интерактивната инсталация с добавена реалност в къща - музей „Дончо Попов“ по проект на МАИР „Боженци“, Националният литературен пленер „По пътеките на думите.Боженци 2019“ и Националният литературен конкурс „...Накрай света...“ на Сдружение „Тетрадката“ /Tetradkata.com/, Международният куклен фестивал „Рачо и Дешка“ и Коледният концерт с диригент Йордан Камджалов „ Димитър Ненов: КОЛЕДА“ вече се състезават за приза „Събитие в областта на културата - Габрово 2019“.

Габровският театър с нова премиера през февруари

До края на месеца, 31 януари - петък, на e-mail: buditelite@mail.bg, във Фейсбук на страницата Народно читалище „Будителите 2017“ или на страницата на „Клуб на будителите“ Габрово, както и в кутиите за гласуване в Регионална библиотека „Априлов Палаузов“, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Художествена галерия „Христо Цокев“, Книжарница „Том Първи“ и Община Габрово, се приемат предложения за участие в ежегодния конкурс, организиран от Клуба на будителите към „Народно читалище „Будителите 2017“, Габрово. Инициативата започна през 2014 година.

Представят изложба на Антал Ревес в Габрово

Призът и наградата от 500 лева са връчвани на събития като спектакъла „Нощта срещу Еньовден“, Фото-инсталацията „Паралели“ на Росина Пенчева по повод 70-годишния юбилей на Драматичния театър, Филмът за Иван Хаджиберов „Дързостта да бъдеш първи“, инициативата на Радослав Първанов „Аз съм българка“, Международния фестивал Дни на камерната музика.

Покана от Габровския камерен оркестър

И този път ще бъде отличено събитието, докоснало сърцата на габровци.
За да бъдат направени предложения, остават още само пет дни. През месец февруари ще се проведе гласуването за номинираните събития и вотът на публиката и журито ще определят събитието на Габрово в областта на културата за 2019 година.

Наградата ще бъде връчена на специална церемония през март.