/ РБ „Априлов-Палаузов”-Габрово
На 23 януари в залата за срещи и събития директорът на РБ „Априлов-Палаузов” Савина Цонева награди най-активните читатели на библиотеката за отминалата 2019 година.

Нови зони с безплатен интернет в Габрово

Наградите „Читател на годината” в една от най-старите български библиотеки, основана през далечната 1861 година, се връчват традиционно и отбелязват началото на новата библиотечна година.

Те се определят на база безпристрастна актуална статистика за четенето чрез автоматизирана библиотечна система за заемане на книги за дома от фондовете на библиотеката - отдел Заемна за възрастни читатели и Детски отдел.

Наградите бяха връчени в три възрастови категории - от 6 до 10 г., от 11 до 15 г.  и над 15 години. Третата възрастова категория е многобройна и в нея се дават три отличия „Читател на годината” - за първо, второ и трето място.

Какво, къде, кога в Габрово през януари

С радост и гордост екипът на Габровската библиотека поздрави своя най-млад читател на годината за 2019 г. - Кристиан Кънев, на 9 години, ученик в III клас на ОУ „Неофит Рилски“.

Прочетените от него книги, заети от фонда на Детски отдел в библиотеката са 71 на брой. Другият ни млад читател, също спечелил приза „Читател на 2019 година“ е Радост Ганчева, на 13 години, също възпитаник на ОУ „Неофит Рилски“, от VII клас. Заетите и прочетени от нея книги са 34.

Кметът Таня Христова чете с ученици от ОУ „Иван Вазов“ в Седмица на четенето (СНИМКИ)

Спечелилите първо, второ и трето място възрастни читатели са:

 
Румен Стефанов - 269 книги
Иван Димитров - 265 книги
Пенка Станчева - 262 книги


Разликата в броя прочетени книги за годината от тримата най-активни наши потребители е много малка, всеки от тях е заел и прочел по над 250 книги, с което са заслужили искрените поздравления на библиотечния екип за страстта им към книгите и четенето.

1770 нови книги в РБ „Априлов - Палаузов”

Те споделят, че Габровската библиотека за тях е едно от най-предпочитаните за пребиваване места в общността, харесват организацията на библиотечните дейности и оценяват високо разнообразните библиотечни услуги и богати библиотечни фондове, които са на разположение на габровци.