Не е ясно ще получи ли Габрово обещаните 5 млн. лв
Не е ясно ще получи ли Габрово обещаните 5 млн. лв / netinfo

Все още не е ясно дали Националната агенция “Пътна инфраструктура” ще отпусне обещаните 5 млн. лв на Община Габрово за ремонт на около 8 км от общинската пътна мрежа, съвпадащи с републиканската мрежа. Финансирането бе обещано при старото управление на агенцията като компенсация за пренасочване на движението на тежкотоварните автомобили през Шипка. Кметът на Габрово Томислав Дончев е провел среща с Директора на Агенцията- инж. Иванов.

С него са се договорили в следващите 1-2 месеца да бъде подписано споразумение между двете институции за обещаните пари. За сега става ясно, че Агенция “Пътна инфраструктура” не може да отпусне на Габрово средства за такъв ремонт в рамките на тази календарна година. Общината се е ангажирала с проектиране на ремонтните работи.

Предвидено е, в рамките на бюджета за следващата година, Общината да инвестира не по- малко от 500 хил. лв за ремонт на тротоарите и уличното осветление в засегнатите участъци. “Аз съм съгласен ремонтите да започнат през 2009 година, но при условие, че имаме подписано споразумение”, каза кметът Томислав Дончев.