Намалят на половина такса смет за търговците, използващи еко-торбички
Намалят на половина такса смет за търговците, използващи еко-торбички / netinfo

С 50 на сто да бъде намалена такса битови отпадъци за търговците, използващи само биологично разградими опаковки за продаваните стоки, предлага общинската администрация в Севлиево. Целта е да те да бъдат мотивирани заради съпричастността им при решаване на екологичните проблеми и опазването на околната среда на територията на общината.

Дали общинските съветници приемат предложението на кмета Йордан Стойков ще стане ясно на днешното им редовно заседание. В дневния ред са включени още предложения за актуализация на поименния списък и разчета за финансиране на капиталови разходи през 2009 г., и приемане на списък-предложение за обекти от общинската пътна мрежа, изграждането, реконструкцията или ремонта на които да бъдат включени за финансиране през следващата година.

Севлиевските парламентаристи ще вземат решение за участие на Община Севлиево в обявената процедура на Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етнически малцинства с проект „Ръка за ръка – за по-добро бъдеще на децата от всички етнически групи в Община Севлиево“ и за отстъпване на безвъзмездно право на строеж на Света Великотърновска митрополия за изграждане на православен храм в Южния комплекс.