Награда на името на проф. Шулхов ще получават двама изявени дипломанти на ТУ
Награда на името на проф. Шулхов ще получават двама изявени дипломанти на ТУ / netinfo

По предложение на Висшето училище Митвайда и на Занаятчийската камара в Дюселдорф, Германия, двама габровски дипломанти бакалавърска степен в Техническия университет - Габрово ще получават награда на името на президента на Занаятчийската камара-Дюселдорф, проф. Волфганг Шулхоф.

Наградата ще се връчва ежегодно на тържествена церемония по случай 24 май в размер на 1000 евро. Тя ще се дава на изявени студенти за високи постижения в учебния процес и науката, допринесли за издигането имиджа на университета.

По изключение тази година  наградата ще бъде връчена на 10 април по време на тържеството по случай 40-годишнината от сътрудничеството между ТУ-Габрово и Висшето училище, Митвайда. Първите двама нейни носители са инж. Илиян Димитров Стойчев, завършил специалността „Прецизна техника и уредостроене" и инж. Светослав Милчев Янакиев - „Комуникационна техника и технологии".

Проф. Волфганг Шулхов - Президент на Занаятчийската камара в Дюселдорф, ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза" на Технически университет - Габрово и ще му бъдат връчени специално изработени папирус, почетен знак и плакет с надпис.