/ Община Габрово
Музикална лаборатория за Човека е създадена e на 16-ти октомври 2014 година в София от Йорданов Камджалов с диригент Мая Василева.

Коледен концерт с диригент Йордан Камджалов ще зарадва габровци

Концептуалната Вокална лаборатория цели да развива ценностите на международно признатата българска хорова традиция. Основната задача на Музикална Лаборатория за Човека е търсенето и копнежът към безкрайните и неподозирани възможности и перспективи пред творческия потенциал на самия човек.

Община Габрово

През новия сезон предстои излизането на два диска с участието на съставите на Музикална лаборатория за Човека. Музикална лаборатория за Човека - Хор - представлява широка гражданска селекция от личности с изявен музикален и вокален потенциал, обединени в стремежа си да изпълняват големи световни шедьоври, във функцията си на резидентен хор на симфоничния GENESIS ORCHESTRA.

Музикална лаборатория за Човека - Ансамбъл - представлява селекция от личности с изявен вокален, музикален и артистичен потенциал. Водещият импулс за създаването на този елитен вокален ансамбъл, е копнежът красивото, мощно и безпределно вътрешно акустическо пространство на Човека да бъде споделено и отразено във външното акустическо пространство.

Почувствай се добре с Оркестър-Габрово

Репертоарът на Формацията обединява по иновативен начин стилове от Античността до ХХІ век, вплитайки импровизации и мотиви от българския фолклор. Музикална лаборатория за Човека - България ПЕЕ - Формат, който обединява хора с различен опит, социална, възрастова и професионална принадлежност, отворен за всеки без изключение, в който отпадат граници между изпълнители и публика, участниците стават част от творческия процес. Провежда се редовно, всеки сезон, в различни градове на страната.

Габрово даде старт на петото годишно време - Карнавалното - с кандидатура за шеф (СНИМКИ)

В студената зимна вечер на 9 декември, домът на културата „Емануил Манолов“ ще отвори врати, за да посрещне тържествения спектакъл ДИМИТЪР НЕНОВ "КОЛЕДА" и да стопли сърцата на публиката с магията на класическата музика.

За да представят вдъхновението „Коледа“, на сцената ще излязат Йордан Камджалов - Артистичен директор и главен диригент, GENESIS ORCHESTRA, хорът на Музикална лаборатория за Човека с диригент Мая Василева и солисти Гиргина Гиргинова и Иво Йорданов.