/ Община Габрово
С много шум, въодушевление, нетърпение и амбиция Габрово даде старт на петото годишно време - Карнавалното. Точно в 11:11 часа, на 11-тия ден от 11-тия месец, Черната котка пусна в ход обратното броене до началото на най-стария карнавал в България - габровският, съобщиха от Община Габрово.

Община Габрово

16 май 2020 г., е датата, която трябва да запазите в календара си, за да не пропуснете еуфорията на празника. От организационния комитет на събитието - Сдружение на Местни Ентусиасти Шеговито Настроени Относно Нещата Естествата Щенията и Обобщенията (СМЕШНОНЕЩО) издадоха и актуалното мото на Карнавала: Карнавал Габрово 2020 - между изтока и запада и обещаха, че тази година той ще е невиждан, нечуван и неповторим (също като миналата година).

Габрово ще издигне кандидатура за шеф на БФС

Община Габрово

Община Габрово

Но, разбира се, какво са габровци, ако не си уредят промоция „две в едно“?! Информационният повод, медийният шум и многото последователи в социалните мрежи бяха използвани за популяризиране на габровската кандидатура за президент на Българския Футболен Съюз - габровската котка. 

Община Габрово

Черната ни котка притежава неоспорими качества:

1. Козината ѝ е истинска!
2. Пие само вода и мляко.
3. Заради габровския си произход ще наложи страхотна финансова дисциплина в БФС.
4. Ще унищожи „мишките“ в българския футбол.
5. Е, котката-президент ще си позволи и една волност - да прехвърли „Янтра“ от В група директно в Шампионската лига...


Това не е първият път, в който сдружението се опитва да повлияе на гражданския ред в страната. През 2017 г. то организира референдум, с който предложи един лев от годишната държавна субсидия на политическите партии и коалиции да бъде превеждан в сметката на карнавала.

Община Габрово

За огромно съжаление, решението не беше прието, въпреки че беше подкрепено с пръстовите отпечатъци на хиляди граждани, сред които местни политици, общественици и лидери.

Този път обаче габровци са убедени в успеха на идеите си!